reede, 28. märts 2008

„Ohtlik avastus“ ründab tippe

Rakvere noorte autorite mängufilm „Ohtlik avastus“ on osutunud väga edukaks.
Maris Marko

„Filmil on läinud üle ootuste hästi. Kinoseanss Rakvere teatrikinos ning ka Rakvere Gümnaasiumis toimunud seanss läksid peaaegu täissaalile. Veel oleme „Ohtlikku avastust“ näidanud RRG-s, Rakvere Põhikoolis, Haljala Gümnaasiumis ning 9. aprillil linastub film Jäneda Põhikoolis filmikunsti päeva raames,“ loetleb filmi operaator Jaanus Lekk. Pühapäeval, 30.märtsil, osaleb linateos aga Eesti Vabariigi 43. amatöörfilmifestivalil.
„Osavõtt sellise mastaabiga festivalist on meile ja filmile kahtlemata väga suur tunnustus, kuna sinna konkureeris kokku 101 filmi üle riigi ning meie film oli üks vähestest õnnelikest, mis pääses 3-tunnisesse finaali,“ on filmi autorid rahul.
Probleemiks ei osutunud isegi tõsiasi, et „Ohtlik avastus“ on 43 minutit pikk, kuigi üleriigilise festivali filmide maksimaalne lubatud pikkus on vaid 30 minutit.
„Ohtlik avastus“ on saadetud ka Põlvasse, kus toimub "Flash"- nimeline amatöörfilmifestival, kuid ka seal osalemisel võib probleemiks osutuda filmi pikkus, kuivõrd lubatud on vaid 20 minuti pikkused filmid. Samas ei ole korraldajatelt veel äraütlevat teadet tulnud.
„Tagasiside on olnud üle ootuste hea, linastustel oleme saanud suure aplausi osaliseks,“ on rahul ka stsenarist ja rezhissöör Tavo Tiits. „DVDsid oleme müünud palju ning kahel esimesel linastusel toimunud oksjonid, kus müügil olid mitmed esemed ja asjad filmist, möödusid samuti üliedukalt.“
Filmi levitamise osas on autoritel ka uus idee - ehk peaks läbi rääkima Rakvere videolaenutustega.
Film on saanud ka inglisekeelse tõlke subtiitritega (tõlkijaks Rakvere Põhikooli 9. klassi õpilane Siim Kask). Inglise keelne DVD tuleb välja eraldi tootena.
Tublid filmitegijad ei kavatse aga kaamerat veel nurka visata.
Tavo Tiitsil on ka tulevikuks mõned filmiideed tulevaste projektide jaoks, kuid hetkel takistab nende elluviimist ajapuudus, kuna gümnaasium vajab lõpetamist ja tuleb otsustada, millega pärast kooli hakata tegelema.
Jaanus Lekk juhendab ja hakkab väntama arvatavasti juba maikuus Rakvere Gümnaasiumi 9. klassi neidude kirjutatud stsenaariumi järgi tehtavat lühifilmi koolielusuhete pahupoolest.
Oma järge ootab ka Leki enda kinnisidee Katrin Reimuse raamatu põhise filmi stsenaariumi kirjutamisest ja hilisemast ülesvõtmisest.
Uuest õppeaastast alustab tööd Rakvere Reaalgümnaasiumis meediaõppekursus 10. klassidele ja huviringina teistelegi RRG õpilastele. Lisaks algteadmistele video-filmimaailmast luuakse ka väike videostuudio, kus hakkavad valmima uued ja põnevad õpilaste filmiprojektid. Ka seda projekti veab Jaanus Lekk. „Reaalgümnaasium on edumeelne kool ning vägagi hästi suhtunud asjasse, aidates stuudiot sisustada. Suur tänu koolile selle eest,“ kiidab Lekk.

Allikas: KUULUTAJA

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

mida ma otsin, aitah